Верховна Рада прийняла проект закону №2276 "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо створення сприятливих умов для надання освітніх послуг дошкільними та загальноосвітніми навчальними закладами недержавної форми власності".

Про це повідомляє "Тhe insider".

За прийняття цього законопроекту за основу проголосували 274 народні депутати.

Законодавча ініціатива пропонує звільнити приватні дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади від сплати податку на прибуток, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, а також від сплати земельного податку.

Законопроект підготували з метою створення додаткових умов для розвитку системи освіти. Зокрема аби залучити позабюджетні інвестицій в удосконалення та розвиток інфраструктури приватних дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Читайте також: ЖЕКи підуть у минуле з 1 липня

У висновку Головного експертного управління Верховної Ради зазначається, що пільги зі сплати податку на прибуток для приватних дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів приватної власності було скасовано з 1 січня цього року.

Таким чином, цей законопроект пропонує повернути цю пільгу. В результаті бюджет недоотримав в минулому році близько 17 млн. грн.