Сьогодні виповнився рік з того дня, як Надія Савченко потрапила на територію Росії, де її звинуватили у вбивстві російських журналістів.

Лист підтримки і солідарності з народним депутатом України написав міністр Великобританії у справах Європи Девід Лідінгтон. Лист опублікувала Українська правда.

"Минув рік з моменту, коли Вас затримали та нелегально перевезли через кордон з України до Росії. Упродовж 12 місяців утримання в неволі Ви продемонстрували безмежну мужність і стійкість. Жодну людину не може бути піддано свавільному арешту чи ув'язненню", - пише він.

17 червня минулого року українку захопили і вивезли в окупований бойовиками Луганськ, де кілька днів допитували. 8 липня українську льотчицю помістили в слідчий ізолятор Воронежа.

Матеріал по темі: Нагороду Freedom Awards замість Савченко отримала її сестра (фото)

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Російська сторона наполягає, що Савчено сама перетнула кордон, хоча її адвокати наводять докази, що бойовики насильно вивезли її з України.

Український льотчиця оголошувала голодування, яке тривало більше 80 днів. Також, щоб не нудьгувати, вона вирішила написати книгу про жіночий героїзм під час Майдану, АТО та інші військові операції, в яких вона брала участь.

Басманний суд Москви 6 червня продовжив термін перебування Савченко в СІЗО до 30 вересня.