77-річна Валентина Глухова домоглася справедливості після п'яти років очікування. 4 червня Апеляційний суд збільшив суму виплати пенсіонерці на 100 тисяч грн. Вона постраждала від пожежі з вини ВАТ "Чернігівобленерго".

Інцидент трапився в 2010 році в ніч з 25 на 26 липня в селі Строївка Ріпкинського району. В результаті замикання трансформатора, який стояв у дворі Глухових, згоріло все майно пенсіонерки. Також під час пожежі загинув її чоловік, 72-річний Іван Глухов.

Сім'я не раз просили електриків перенести трансформатор, який встановили ще в 70-х роках. На жаль на їх прохання ніхто не відреагував.

Увечері 25 липня 2012 піднявся сильний вітер. Трапився стрибок напруги, але електрики не відреагували на виклик і ніхто не приїхав. З трансформатора посипалися іскри. Вони потрапили на сарай і той спалахнув. Пожежникам, які приїхали на виклик, довелося "відсікати" полум'я від лісу та сусідніх будівель. Сарай вже був повністю охоплений вогнем.

Читайте також: Молодята потрапили в аварію в день весілля

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Пенсіонерка протягом п'яти років домагалася компенсації. Однак енергетики відмовлялися добровільно платити.

22 квітня Ріпкинський районний суд зобов'язав власника трансформаторної підстанції виплатити 212 тисяч гривень моральної шкоди. А на початку червня Апеляційний суд збільшив виплату ще на 100 тисяч гривень.