СБУ запровадила електронну реєстрацію замість паперових перепусток для перетину кордону з зоною АТО.

Новий тимчасовий порядок здійснення контролю перетину кордону з окупованою територією передбачає відмову від паперових перепусток на користь більш зручного способу отримання дозволу на в'їзд або виїзд із зони проведення АТО.

Для того щоб перетнути кордон, потрібно заздалегідь направити інформацію електронною поштою та дочекатись підтвердження щодо дозволу.
Після цього, при в'їзді на окуповану територію достатньо мати при собі документ, що засвідчує особу. Оформлення дозволу безкоштовно.

Таким чином, це гарантує відсутність можливості для злочинців нажитися на виготовленні документів і нелегальної "допомоги" громадянам в отриманні паперових перепусток.

Документи для оформлення також можна подавати у встановлені відомства, як це відбувалося раніше.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Читайте також: СБУ припинила бензиновий бізнес терористів

СБУ також розробила порядок перетину кордону для осіб, які не мають документів, що засвідчують особу, і тих, кому необхідно терміново виїхати із зони АТО.

Перелік випадків, за якими можлива відмова у перетині кордону, також розширили.