Правоохоронці з батальйону "Торнадо" затримали ешелон, який незаконно перевозив чавун, вибухівку та сепаратистську літературу.

Про це повідомив народний депутат України Ігор Мосійчук в Facebook.

"Сьогодні вночі на Луганщині батальйоном МВС "Торнадо" зупинено контрабанду у надвеликих розмірах. Це близько двадцяти вагонів чавуну які через лінію зіткнення перевозились потягом з Алчевського металургійного комбінату до Дніпропетровська де отримувачем значиться нікому не відома фірма. Потяг був обладнаний схроном для восьми людей, а при обшуку було виявлено ящик тротилу та сепаратистська література", - написав він.

Читайте також: СБУ затримала півтонни героїну на Одеській митниці

Народний депутат зажадав від СБУ, МВС та ГПУ негайно розслідувати цей факт контрабанди і корупції.

Нагадаємо, що 9 червня саме бійці "Торнадо" заявляли, що керівництво МВС Луганської області наказало їм негайно залишити бойові позиції в Станиці Луганській. В той же день бійці спостерігали, як через залишені ними позиції пройшло кілька потягів з контрабандою.

"Поїзд перевозить з окупованих територій контрабандне вугілля на Луганську ТЕС, яка належить Ринату Ахметову. У "ЛНР" він возить товари народного споживання, які продаються утричі дорожче. Також поїзд везе бойовикам ліс і металопрокат, які вони використовують на будівництві укріпрайонів", - розповів журналістам боєць батальйону Максим Іваніщев.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

За підрахунками добровольців, одна ходка поїзда з контрабандою приносить близько 10 млн. гривень прибутку.

Читайте по темі: Поїзд з контрабандою приносить 10 мільйонів гривень за рейс