Білок, котрий здатний успішно протистояти вірусу імунодефіциту людини, виділили американські вчені з котячої крові, інфікованої аналогічним вірусом.

Цей білок може допомогти імунним клітинам людини розпізнати ВІЛ і ліквідувати загрозу для організму, пише NeBoley.

Отримана дослідниками Університетів Флориди і Каліфорнії інформація дасть поштовх для розробки дієвої вакцини проти СНІДу для людей, яка буде стимулювати Т-клітинну відповідь у ВІЛ-позитивних людей.

Читайте також: Вірус імунодефіциту добрався до котів

Професор вірусології Коледжу ветеринарної медицини Джанет Ямамото розповіла, що у людей є ряд пептидів, що стимулюють імунну реакцію. Вона або посилює ВІЛ-інфекцію, або просто не чинить ніякої дії. Тож наразі робота вчених зводиться до пошуку в інфікованій крові кішки пептидів, котрі можуть протидіяти ВІЛ, що не мутуючи при цьому.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Повідомляється, що раніше р Т-клітинні вакцини не використовувалися для лікування захворювань. Натомість тепер розробляється новий підхід до лікування найрізноманітніших хвороб.

Нагадаємо, що вірусом імунодефіциту кішок заражені майже 60 відсотків вуличних тварин і близько двох відсотків котів, котрі мешкають в домашніх умовах.