Президент Петро Порошенко запросив екс-главу уряду Великої Британії Тоні Блера стати членом Дорадчої міжнародної ради реформ. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Президент згадав, що Тоні Блер ще у 208 році під час Помаранчевої революції наголосив на тому, що Україна стане членом Європейського Союзу.

"Незважаючи на війну, ми маємо можливість проводити реформи. Кожен зараз робить все можливе, щоб підтримати країну в ці важкі часи", - сказав президент.

У відповідь Тоні Блер висловив свою тверду підтримку Україні, її незалежності, суверенітету та територіальній цілісності.

"Ви постали зараз перед великими викликами як у безпеці, так і у реформах", - сказав він.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Британський політик наголосив, що світова спільнота має велике бажання підтримати Україну, та поцікавився баченням президента, яка саме практична міжнародна допомога потрібна.

Матеріал по темі: Японія дала Україні кредит на 40 років

Нагадаємо, у середу, 13 травня Президент України затвердив своїм указом склад та положення про дорадчу міжнародну раду реформ, куди відмовився увійти сенатор США Джон Маккейн.