Найстаріший російський мото-клуб "Нічні вовки" подав позов за відмову їм у в'їзді до Польщі під час пробігу, присвяченому 70-річчю Перемоги.

Про це повідомляє Корреспондент.

"Якщо Варшавський суд не задовольнить позов, то ми подамо апеляцію. Якщо і це не спрацює, тоді ми звернемося до Європейського суду з прав людини у Страсбурзі", - заявив представник клубу Сергій Ухтинский.

Читайте також: СБУ викрила міжнародну аферу за участю "Хірурга"

За його словами, серед мотоциклістів були не лише учасники пробігу, а і ті, хто їхали в Чехію на чемпіонат світу з хокею.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"У них були оплачені готелі, куплені квитки на матчі. Ще кілька людей збиралися в Італію та Іспанію. Вони теж зазнали фінансових втрат", - уточнив Ухтинский, додавши, що Нічні вовки також зажадали компенсувати моральну шкоду.

Байкери вимагають визнати дії служби незаконними, анулювати в паспортах друку про заборону в'їзду, відновити візи, а також компенсувати витрати.

25 квітня байкери з клубу Нічні вовки почали мотопробіг Москва - Берлін, приурочений до 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Маршрут проходив через територію Білорусі, Польщі, Словаччини, Австрії та Німеччини.

Через те, що у мотоциклістів виникли труднощі з перетином кордону, багато мотоциклістів не змогли потрапити на територію ЄС. Проте деяким байкерам 9 травня вдалося доїхати до Берліна, щоб завершити акцію.

Водночас, 16 червня заявили, що прапор мотоклубу "Нічні вовки" відправлять у космос. Про це повідомляється на сайті байкерів.

"Сергій Волков, син легендарного космонавта, восени вирушає у політ на Міжнародну космічну станцію, де і встановить прапор мотоклубу", - йдеться в повідомленні організації.

Прапор "Нічних вовків" передали космонавту 11 червня під час відвідування байкерами підмосковного Зоряного містечка.