Сьогодні в банках і обмінних пунктах доллар продають за 22,65 гривень, купують – за 21,5 гривень. На міжбанківському ринку валюта у продажу коштує 21,6 гривень, а при покупці – 21,5 гривень. Нацбанк встановив офіційний курс 21,65 гривень. Це на 50 копійок нижче, ніж вчора.

"Вчора був найбільший стрибок валюти за цей місяць. Порівняно із понеділком доллар підскочив на 80 копійок. Проте такі коливання є нормою, вони не становлять більше 10 відсотків від варстості доллара", - говорить "Знай" Олександр Жолудь, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

Матеріал за темою Нацбанк підняв курс долара на 80 копійок

На його думку, подібні коливання пов'язані із тимчасовим дефіцитом американської валюти на міжбанківському ринку.

"Експортери повинні продавати 70 відсотків валютної виручки протягом 75 днів. Звісно, що вони продають долари не в перший же день. Вони очікують, коли доллар починає дорожчати й притримують валюту. Цим створюють невеликий дефіцит і валюта дорожчає більше. Вже після того експортери її продають. Коливання на 60-90 копійок відбуваються щомісяця. Вони були у квітні, у травні, а тепер – ще й в червні", - каже фахівець.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб
Показати ще

Він вважає, що це ніяк не вплине на подальший курс.

"Він лишиться в межах 23 гривень до кінця року. Звісно коливання будуть, буде невелике подорожчання доллара через знецінення гривні", - прогнозує економіст.

Нагадаємо, вчора доллар подорожчав на 80 копійок. Нацбанк встановив офіційний курс 22,14 гривень. Це найвищий курс за останні три тижні.