Чотири випадки зараженням украй небезпечним вірусом африканської чуми свиней ветеринари зафіксували у двох областях – Одеській та Чернігівській.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів. Протягом останнього часу в Україні зареєстрували чотири спалахи захворювання. Три з них були в Одеській області. Їх зафіксували в селі Осички Савранського району, селі Шляхове Балтського району та селі Барановое Іванівського району. Загалом тут утилізували 121 голів свиней.

Один випадок захворювання зафіксували в Чернігівській області в селі Бакаївка. Оперативні групи працюють у населеному пункті, щоб вилучити тварин та м'ясні продукти з домашніх господарств. Щоб зупинити поширення африканської чуми в зазначених районах встановили стаціонарні карантинно-міліцейські пости. На них чергують поліцейські та бійці Нацгвардії.

Нагадаємо, з початку 2016 року в Україні зареєстровано 17 спалахів африканської чуми свиней. Ветеринари зафіксували три випадки в Полтавській області, чотири - в Одеській, два - у Сумській, та по одному в Черкаській, Житомирській, Кіровоградській, Хмельницькій, Миколаївській, Чернівецькій та Чернігівській областях. Минулого року було 45 спалахів вірусу.