Позафракційний народний депутат України Сергій Клюєв виїхав за кордон через окуповані території Донецької та Луганської областей.

Про це 17 червня заявив нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко, пише "Гордон".

"До моменту дачі згоди на арешт Клюєва його не можна було затримати, тому він поїхав через територію" ДНР "/ "ЛНР" на територію іншої держави", - сказав він.

Читайте також: Держава вибачила Клюєвим 230 мільйонів євро

За словами нардепа, щоб уникнути такої ситуації, парламент мав відразу дати згоду на затримання і арешт втікача.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Але є один нюанс: уявіть, що ви той самий депутат Клюєв, і генпрокурор звертається до Верховної Ради з поданням вас затримати і заарештувати. Але при цьому засідання буде через три дні. Що ви зробите? Сядете і виїдете", - зазначив Геращенко.

Нагадаємо, СБУ оголосила в розшук віце-прем'єр-міністра часів Януковича Сергія Клюєва. Депутат зник 4 червня і тричі не з'являвся на допити в Генпрокуратурі. Проте, в розшук його оголосили лише 8 червня.

Читайте також: "Втеча Сергія Клюєва була вигідна усім" - правозахисник

3 червня Верховна Hада дозволила притягнути Клюєва до кримінальної відповідальності за шахрайство в особливо великих обсягах. Колишнього високопосадовця звинувачують у незаконній приватизації заводу напівпровідників у Запоріжжі та розтраті державного майна з Держагентства інвестицій.

"Клюєв дуже інформована людина, він знав багато не лише про представників минулої влади, а й про теперішніх високопосадовців. До недавнього часу він був комунікатором між представниками минулої і теперішньої влади. Тому ніхто не був зацікавлений у тому, аби він робив гучні заяви із суду чи СІЗО", - говорить правозахисник Едуард Багіров.

Якщо провину чиновника доведуть у суді – йому загрожує від 5 до 8 років ув'язнення.