В Україні сьогодні стартує шоста хвиля часткової мобілізації. На даний момент вона - заключна.

Про це повідомляє Корреспондент.

Імовірно, шоста хвиля мобілізації торкнеться 50 тисяч осіб. Проте точна кількість тримається у секреті.

"Кількісні та якісні показники, а також порядок проведення черг мобілізації є показниками мобілізаційного плану і являють собою інформацію з обмеженим доступом", - повідомляли в Генштабі.

Читайте також: З Мінмолодьспорту мобілізували тисячу спортсменів і одного чиновника

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Перелік основних спеціальностей, які цікавлять Збройні сили, залишився тим самим: "Це розвідники, танкісти, артилеристи, зв'язківці, сапери, механіки-водії, водії".

Принципових відмінностей із п'ятої хвилею не буде. Спочатку призовники пройдуть підготовку в навчальних центрах і на полігонах, після чого їх направлять у війська.

Шосту хвилю мобілізації запланували ще в кінці 2014 року, коли секретар Ради національної оборони України Олександр Турчинов оголосив, що в Україні в 2015 році буде проведено три хвилі мобілізації.

Перша хвиля з 20 січня (в цілому четверта хвиля) тривалістю 90 днів, з квітня - друга хвиля, тривалістю 60 днів, а з червня - третя, тривалістю також 60 днів.

Уникнути призову на строкову службу зможуть ті, хто не пройшов медкомісію або має право на відстрочку. Зокрема, відстрочка дається громадянам, що мають непрацездатних родичів, у кого є вагітна дружина, діти-інваліди або мінімум дві дитини.

Також відстрочка діє для студентів та аспірантів денної форми навчання, а також педагогів і медиків, що працюють в селах.