Вартість нафти знову почала опускатися. Якщо наприкінці минулого та на початку цього тижня її ціна коливалася на рівні 64-65 доларів за барель, то сьогодні її продають за 63 долари. Вартість бензину в України не змінюється вже більше трьох тижнів – літр А-95 продають за 19,65-22,49 гривень, залежно від бренду автозаправної станції та країни-походження пального.

"Це подешевшання нафти незначне. Немає передумов для зниження вартості пального в Україні. Якби сировина подешевшала, скажімо на 5 доларів і така ціна протрималася зо два тижні, то тоді б до кінця місяця можна було б очікувати зниження цін", - говорить "Знай" Володимир Бутко, аналітик Інституту нафти та газу.

Матеріал за темою Вартість нафти підскочила до 65 доларів

Причиною подешевшання нафти на світових ринках є великі запаси в готового бензину на паливних базах.

"Через це нафтопереробні заводи не поспішають викуповувати нафту. Вони навіть трохи збавили темп виробництва пального. Коли запаси пального вичерпаються, нафтопереробники поновлять темпи й нафта знову почне дорожчати", - прогнозує експерт.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, 10 червня вартість нафти підскочила до максимальної позначки за останній місяць. Барель продавали за 65 доларів.