Україна відмовилася проводити Чемпіонат Європи

Про це повідомив Міністр молоді та спорту Ігор Жданов. За його словами, це рішення пов'язане з відсутністю коштів для створення необхідної спортивної інфраструктури, а також через військовий конфлікт на Донбасі. Натомість міністр додав, що країна готова прийняти зустріч команд однієї з груп.

Раніше Президент Порошенко зобов'язав прем'єр-міністра Арсенія Яценюка відпрацювати питання чемпіонату. Адже вважав, що проведення турніру важливе для іміджу країни.

Після відмови України, рішення,де проводити Євробаскет-2017 прийматиме Федерація баскетболу Європи.

Читайте також: Легендарний БК "Київ" закрили

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, що право проводити європейський турнір з Євробаскету-2015 отримано в 2011 році. Але в 2014 ФІБА-Європа прийняла рішення перенести турнір. Замість цього Україна стала однією з країн-перетенденток на проведення чемпіонату у 2017. Планувалося, що команди гратимуть в 6 містах: Києві, Харкові, Дніпропетровську, Донецьку, Одесі та Львові.

Євробаскет-2015 пройде в чотирьох країнах: Франції, Хорватії, Німеччині та Латвії. Збірна України свої матчі групового етапу проведе в прибалтійській країни.