Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль попросив міністра Арсена Авакова, начальника Генштабу Віктора Муженко, секретаря РНБО Олександра Турчинова роззброїти батальйони МВС Торнадо і Чернігів.

Про це повідомляє прес-служба обладміністрації.

"Особливо негідною поведінкою та вчиненням серії злочинів зарекомендував себе батальйон Торнадо, який фактично вийшов з підпорядкування МВС України та ГУ МВС у Луганській області, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Москаль залишив "ЛНР" без радіо і телебачення

За словами Москаля, щоб відвернути увагу від себе, торнадівці влаштовують різні "вугільні шоу", у тому числі і на центральних телеканалах України.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Воювати даний підрозділ не бажає, і не бере, і не брав ніколи участь у бойових операціях, а перетворився на організоване злочинне угруповання і фактично створив банду, яка займалася викраденням людей, вбивствами, зґвалтуваннями, розбійними нападами, пограбуваннями, крадіжками та іншими злочинами ", - сказав він.

За інформацією Луганської ОДА, сьогодні вночі батальйон МВС Торнадо зупинив потяг, який віз вугілля на переробку на Алчевський коксохімічний завод, який мав дозвіл на перетин Антитерористичного центру та державної фіскальної служби.

Як повідомляє Москаль, це зробили для чергового піару, щоб приховати численні злочини, які вчинив підрозділ на території Луганської області.

"Особисто я завжди був проти всякої торгівлі з ЛНР і давно просив Верховну Раду України та Кабінет міністрів на законодавчому рівні врегулювати цей порядок. Так, наприклад, Алчевський коксохімічний завод платить всі податки в фіскальні органи р Сєвєродонецьк, сума яких разом з Алчевським металургійним комбінатом за п'ять місяців поточного року становить близько $ 30 млн", - додав він.

Читайте також: Поїзд з контрабандою приносить 10 мільйонів гривень за рейс

Водночас, загострюється ситуація в Лисичанську, в зв'язку з оточенням озброєними людьми бази з речовими доказами, яку охороняє батальйон "Торнадо".

"Диванна сотня" повідомляє, що харківським співробітникам загону "Альфа" вдалося заарештувати ще сімох бійців "Торнадо". Раніше вже затримали дев'ять солдатів і командира батальйону. Тим, хто залишився тримати оборону, загрожують насильницької розправою і вимагають повної капітуляції.

За останніми даними торнадовці не мають наміру здавати базу і, в разі штурму, будуть змушені підірвати два камаза з боєприпасами.

Раніше, правоохоронці батальйону "Торнадо" затримали ешелон, який прямував з окупованих територій, який незаконно перевозив чавун, вибухівку та сепаратистську літературу. При цьому, глава Головного управління МВС Луганської області Науменко переконував ЗМІ, що даного потяга не існує.