Російська Федерація сконцентрувала ракетно-повітряні сили і близько 200 тис. солдатів на кордоні з Україною.

Про це повідомляє "Gazeta Wyborcza" з посиланням на джерело, близьке до міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

Концентрацію ВСРФ на україно-російському кордоні Шойгу анонсував ще минулої середи. За його словами, у південному регіоні сформована армія з 4 дивізій і 9 бригад, дві з яких оснащені ракетами "Іскандер". Відповідні дії глава російського оборонного відомства пояснив "зростаючою загрозою з боку НАТО і України".

Читайте також: Кремль дражнить Захід війною в Україні

Однак за даними військового експерта Віктора Мурачовські, глава Міноборони РФ уводить в оману громадськість, так як на кордоні з Україною знаходяться всього 2 дивізії.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Крім того, про підготовку "Українського фронту", повідомляв і російський військовий експерт Руслан Пухов.

"Сенс цих заходів очевидний: на кордоні з Україною (де ще три роки тому не було військ) створюється три основні групи, готові до раптового удару на Київ, а армія на півдні створюється для оточення основних українських сил на території Лівобережної України", - пояснив Пухов.

Він додав, що РФ зміцнюється і недалеко від білоруського кордону, а також на кордонах країн НАТО.

Нагадаємо, раніше російський політик Володимир Жириновський заявив, що в разі загострення ситуації розглядає можливість нанесення превентивного ядерного удару по Україні.