Франція і Бельгія за позовом компанії "Юкос Юніверсал Лімітед" ухвалили рішення заарештувати все державне майно Росії, що знаходиться в країні.

Франція наклала арешт на рахунки російських компаній у французькій "дочці" банку ВТБ. Про це повідомив глава ВТБ Андрій Костін. За його словами, під арешт потрапили рахунки російських дипломатичних місій.

Бельгія надала список, в якому перераховані практично всі великі банки, зареєстровані в країні, і навіть такі організації, як "Євроконтроль", який регулює повітряний рух над Європою.

Перераховані в списку організації зобов'язані протягом двох тижнів заявити про грошові активи та майно Росії, що знаходяться в їх розпорядженні, а також боргах перед РФ або про їх відсутність.

"Юкос Юніверсал Лімітед" зажадав такого заходу, "тому що має серйозні побоювання щодо можливості отримати належну йому суму (1.65 млрд євро), зокрема, через систематичні відмови Російської Федерації виконувати винесені проти неї судові рішення та враховуючи ставлення РФ до даного рішення ".

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Це не перший випадок арешту російського держмайна за кордоном. Раніше з подібними діями виступили Німеччина та Австрія.

Читайте також: Двоє росіян у Латвії проникли на базу НАТО

Нагадаємо, що в червні Рада Європи вимагала РФ надати графік виплат акціонерам "ЮКОСа".
Однак Росія сприйняла рішення ЄСПЛ як безпідставне. Крім того, Третейський суд в Гаазі зобов'язав РФ виплатити колишнім акціонерам 50 мільярдів доларів. Акціонери "ЮКОСа" звернулися до судів декількох країн, щоб отримати від Росії свої гроші.