Нацбанк виставив загальну вимогу банкам - не затримувати виплату зарплат на картки українців. Фахівці фінустанов визнають, що затримки платежів почастішали, але не стали масовими.

Щоб виключити зростання соціальної напруженості, пов'язаної з невиплатою зарплати, НБУ накладає на банки зобов'язання беззаперечно виконувати умови договору банківського рахунку, укладеного з клієнтом-роботодавцем, про терміни перерахування платежів на поточні рахунки, відкриті роботодавцем на користь своїх підлеглих.

Брак ресурсів загострився в лютому-березні цього року, зараз же банкіри запевняють, що проблема хоч і не відійшла на другий план, але це питання поступово вирішується. За словами фахівців, затримка виплат виникає в одному випадку - при міжбанківському переказі. Кошти можуть "зависнути" тільки через проблеми з ліквідністю.

Читайте також: Нацбанк подовжив кредитування банків на 5 років

У випадку, коли зарплатний проект і рахунок організації перебувають в одному банку, то незручності з перерахуванням грошей бути не може. Про це повідомив радник голови правління Євробанку Василь Невмержицький.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще