Виникає все більше версій з приводу відставки голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка.

Тиждень тому в СБУ були передані копії донесень джерел Служби зовнішньої розвідки Росії в Збройних силах України. Вони, судячи з характеру повідомлень, мають прямий доступ до матеріалів українського Генштабу та беруть участь у безпосередньому плануванні операцій українських військових.

Про це повідомляє Олег Ярчук у своєму блозі.

Деякі деталі, за його словами, свідчать про те, що втрата українськими військовими стратегічного транспортного вузла Дебальцево є змовою вищого командування Збройних сил України та Росії.

Ярчук підкреслює, що подання до Верховної Ради президента Петра Порошенка про відставку з поста Наливайченко це спроба українського глави "вивести з-під удару" дуже близьких йому людей в Генштабі.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Читайте також: Наливайченка відправили у відставку

Тим самим, за словами Ярчука, президент хоче не допустити проведення контррозвідувальної операції з виявлення та ізоляції ворожої агентури.

"Пан Порошенко, ви запізнилися. Всі документи з цього питання передані особистим представником Наливайченко уряду США. І судячи з реакції, вони отримали належну оцінку", - пише блогер.

Відставка, смерть або нещасний випадок з Наливайченком, за словами Ярчука, вже нічого не змінять у долі Порошенко.