Лідер Громадського руху "Український вибір - Право народу" Віктор Медведчук в Мінську прокоментував одному з російських телеканалів хід переговорів по мирному врегулюванню ситуації на Сході України.

Віктор Медведчук заявив, що необхідно досягти домовленостей у вирішенні питань політичного порядку денного, тобто мова йде про закон про вибори, його узгодженні і прийнятті, розблокування закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", законі про особливості місцевого самоврядування, законі про амністію і зміни до Конституції України. "Це основа і фундамент в реалізації Мінських угод", - упевнений Медведчук.

"Без руху вперед у вирішенні і прийнятті рішення з перерахованих питань, на жаль, мирне врегулювання залишається на Донбасі під великим питанням", - вважає він.

Крім того, в рамках роботи гуманітарної підгрупи, яку 3 серпня на переговорах представляв Віктор Медведчук, вдалося отримати від представників ОРДО і Орлоя підтвердження інформації про місцезнаходження додатково 24 утримуваних осіб. Ця інформація була отримана українською стороною, хоча раніше самопроголошені республіки не визнавали факт знаходження цих людей під вартою на контрольованій ними території. Про це на своїй сторінці в Facebook написала інший представник України в гуманітарній підгрупі, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко.

Нагадаємо, що Віктор Медведчук, спецпредставник з гуманітарних питань в рамках Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Сході України, займається звільненням українців з грудня 2014 року. За цей час йому вдалося організувати звільнення 402 утримуваних українських військовослужбовців, бійців добровольчих батальйонів і цивільних осіб.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще