Власники Android-пристроїв піддаються ризику зараження банківським троянцем під час перегляду новинних сайтів.

Таку інформацію оприлюднили співробітники "Лабораторії Касперського", повідомляє Life.

Вони пояснили, що виявлений ними вірус із сімейства Svpeng видає себе за оновлення для браузера. Небезпечна програма називається last-browser-update.apk. Для свого поширення банківський троянець використовує особливості рекламної мережі Google AdSense, що демонструє таргетовану рекламу.

Читайте також: Київ позбувається реклами

У цій мережі своє рекламне оголошення може опублікувати будь-хто. Саме цією можливістю і скористалися хакери. Тепер при відвідуванні сторінки з шкідливою рекламою користувач завантажує на свій пристрій троянця.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Антивірусний аналітик "Лабораторії Касперського" Михайло Кузін пояснив, що шкідливі програми сімейства Svpeng можуть цупити інформацію про банківські картки користувача за допомогою фішингових вікон, а також перехоплювати, видаляти і відправляти текстові повідомлення. Інформацію про дзвінки, зміст текстових та мультимедійних повідомлень, контакти і закладки браузера троянець теж краде.