Французькі пристави арештували банківський рахунок представництва міжнародного інформаційного агентства "Россия сегодня" у Франції. До нього входять Russia Today і РИА Новости. Крім того, припис про арешт було також отримано в офісах державного агентства ТАСС у Франції та Бельгії.

Про це сьогодні заявила головний редактор російського агентства Маргарита Сімоньян, передає "РИА Новости".

"Арешт був накладений на наш рахунок у Франції", - наголосила головний редактор.

Російська компанія, за слова Сімоньян, після ситуації у Франції вжила всіх заходів, аби не допустити зупинки роботи радіо- і онлайн-мовлення в інших країнах.

Раніше, 17 червня російське майно арештували в Бельгії, а сьогодні – у Франції. Арешти активів проводять за позовом колишніх акціонерів нафтової компанії "ЮКОС". Вони відсудили у Росії понад 50 мільярдів доларів. Приводом для цього стала незаконна націоналізація майна компанії "ЮКОС".

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Читайте також: В "Роснафті" запропонували арештувати французькі активи в Росії

Глава російського Мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв стверджує, що Росія не буде платити за позовом. Він назвав арешти неправомірним і такими, які будуть оскаржувати.

Найбільшими активами агентства "Россия сегодня" є агентство "РИА Новости". Також йому належить і відомий міжнародний телеканал Russia Today, який веде антиукраїнську пропаганду. Керує агентством "России сегодня" "головний рупор Кремля" Дмитро Кисельов.