Білорусь не дає згоди на те, щоб через неї литовська компанія "Клайпедос Нафта" здійснювала транзит газу зі свого терміналу в Україну. Про це повідомила прес-секретар компанії Індрі Мілінене.

"Зацікавленість з нашої й української сторони є, можливості для співпраці є, але від білоруської сторони ми отримали відмову. Будемо докладати всіх зусиль, щоб можна було постачати природній газ в Україні, яка зі свого боку також шукає точки співпраці з Білорусією", - заявила Мілінене .

Якби Білорусь погодилась, то в Україну могли транспортувати приблизно один мільярд кубометрів газу в рік.

Нагадаємо, що міністр енергетики Литви Рокас Масюліс в середині квітня стверджував, що після прокладки газопроводу Польща-Литва можна буде постачати газ і в Україну.

Проте міністерство енергетики Литви розробить зміни до закону про транспортування газу, згідно якого можна буде це робити по морю.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Матеріал по темі: Франція арештувала рахунки російських пропагандистських каналів

Нагадаємо, що Україна, аби позбавитись від залежності від російського газу, заключила договори зі Словакією та Угорщиною по реверсні поставки природного газу.