Генеральний прокурор Віктор Шокін сьогодні звернувся до колег із США. Він пропонує залучити американських спеціалістів до розслідування фактів корупції у його відомстві. Про них раніше заявляв екс-голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Шокін звернувся з пропозицією залучити фахівців відповідних служб у якості консультантів.

Генпрокуратура хоче провести розслідування кримінального провадження пов'язаного із заявами Наливайченком заявами про факти корупції колишніх посадових осіб відомства.

Заступник Генпрокурора Давід Сакварелідзе зазначив, що американських спеціалістів залучать до розслідування через "бажання прокуратури провести неупереджене і ефективне розслідування резонансної справи". Також він додав, що суспільство обов'язково проінформують про результати цієї справи.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Читайте також: Порошенко "злив" Наливайченко заради своїх людей в Генштаб

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада звільнила з посади Валентина Наливайченка. Приводом стало подання президента Петра Порошенко. Цьому передував скандал та протистояння між СБУ та Генпрокуратурою. Його спровокувала заява Наливайченка про причетність екс-заступника Генпрокурора Віталія Яреми Анатолія Даниленка до нелегальної діяльності компанії "БРСМ-Нафта", що призвела до пожежі на нафтобазі.