Активісти громадського об'єднання "Просвіта" зробили бійцям АТО незвичайний подарунок – відправили на схід "Кобзар" Тараса Шевченка, який опублікували українські емігранти в Німеччині. Про це повідомляє День.

Процедура передачі відбулась сьогодні о 12.00 годині в музеї-бібліотеці "Просвіта Рівненщини". На події була зустріч-презентація "На перехрестях Шевченкового слова", під час якої через волонтерів передали для воїнів АТО унікальне видання.

"Кобзар" у незвичному форматі видали тиражем у 200 екземплярях. В зону АТО із підбадьорливими підписами передамо 50 книг", - повідомила голова Рівненського міського об'єднання Катерина Сичик.

Матеріал по темі: Волонтери купили для безногої медсестри "Лютика" електромобіль

Цей "Кобзар" вийшов друком у Мюнхені в 1946 році. Кошти на видання зібрали українські біженці.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Наша "Просвіта" довго працювала над виданням цієї книги. Колосально допоміг нам у цьому рівненський письменник, автор багатьох праць Михайло Борей. Ми його називаємо людиною-локомотивом, яка завжди підтримує та розвиває нові ідеї", - зазначила Сичик.

Нагадаємо, що у жовтні 2014 року солдатам на схід України відправили польовий "Кобзар" Тараса Шевченка від Відкритого міжнародного університету розвитку людини "Україна".