В окупованому Донецьку може підвищитись радіаційний фон. Причиною цього став вибух 17 червня на Казенному заводі хімічних виробів, на якому було сховище ядерних відходів.

Про це заявив перший заступник директора державного підприємства "Східноукраїнський екологічний інститут" Дмитро Аверін, передає "ОстроВ".

Він повідомляє, що це вже третій вибух на заводі і поки невідомо, що там насправді відбулося.

"Саме на цьому заводі розташоване одне зі сховищ радіоактивних відходів Міністерства оборони України", - наголосив експерт.

Також він додав, що є ймовірність руйнування цього сховища.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Сьогодні, за словами Аверіна, ніхто не займається контролем навколишнього середовища на окупованій території. Тому люди не зможуть дізнатися, чи є підвищений фон радіації.

Читайте також: У Донецьку стався потужний вибух на хімічному заводі

"Достовірної інформації про руйнування підприємств, про екологічну ситуацію на окупованих територіях зараз немає. Проблема дуже серйозна, вона на межі екологічної катастрофи", — зазначив Аверін.

Нагадаємо, ввечері 17 червня на Донецькому казенному заводі хімічних виробів стався вибух. Вибухова хвиля докотилась до центру міста.