Китайська компанія "Zoje Resources Investment" підписала з Росією договір про оренду 115 тисяч гектарів землі в Забайкальському краї на 49 років.

Про це повідомляє Власти.нет.

Вартість контракту становила 1,5 мільярда рублів, це приблизно лише 28 мільйонів доларів.

Експерти уточнюють, що площа землі в Забайкаллі, яку орендують китайці, співмірна за розміром з Гонконгом.

Старший радник Китайського інституту міжнародних стратегічних досліджень Ван Хайюнь зазначив, що це не має значення, якщо не спростити процес переселення китайців до Росії.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Якщо не вирішити юридичним шляхом питання широкомасштабного залучення китайської робочої сили, ні про яке довгострокове співробітництво з китайськими сільськогосподарськими підприємствами не може бути й мови", - зазначив Ван Хайюнь.

Як пише китайська преса, незабаром відбудеться масовий переїзд китайців до Забайкалля, оскільки в цьому малонаселеному районі може виникнути проблема нестачі робочих рук.

Матеріал по темі: Франція заарештувала рахунки російських пропагандистських каналів

Нагадаємо, що Китай неодноразово заявляв, що їх не влаштовує нинішній прикордонний і міграційний контроль. На його думку, Москва повинна законодавчо змінити порядок переміщення і розселення китайців на території Росії.