Річний запас ресурсів людство витратило до 8-го серпня, повідомив HiTech-News.

Цього року Overshoot Day (день перерегулювання) наступив на п'ять днів раніше, ніж у 2015. За словами вчених, людству може знадобитися 1,6 планет схожих на Землю, щоб задовольнити свої потреби. Якби споживання в усьому світі було на рівні США, знадобилося б 4,8 планет. У випадку з Австралією – 5,4 планети. День перерегулювання щорічно розраховує Global Footprint Network, з даними ООН, зібраними по всьому світу.

Розпочався щорічний підрахунок ще у 1960 році, та вперше Overshoot Day настав раніше покладеного через 10 років (23 грудня). З тих пір він наступав все раніше, поки не досяг позначки 8 серпня, що стало новим рекордом.

Експерти помітили, що розтрати природних ресурсів відбуваються повільніше, до того ж, багато країн поступово переходять на поновлювані джерела енергії. Але багато вчених побоюються, що до кінця століття планету будуть населяти 11 млрд людей. Із цієї причини, як кажуть вчені, Земля не зможе і далі "годувати" людство різними ресурсами.

Як повідомляв "Знай.ua", через п'ять років бурштинові "копанки" перетворяться на пустелю, а сам камінь зникне з України.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще