Росія відмовила Генеральній прокуратурі України в екстрадиції екс-депутата Олександра Шепелева, який перебуває у міжнародному розшуку. Злочинець із 2014 року працює на Федеральну службу безпеки (ФСБ) Росії.

Про це повідомляє ГПУ на офіційному сайті. Російська сторона відмовила українським прокурорам в екстрадиції Шепелева 18 липня цього року. При цьому, в офіційному листі причини такого рішення не пояснювали. Українська сторона у ході розслідування виявила, що Шепелев є гласним співробітником ФСБ та виконує прямі завдання керівництва.

Генпрокуратура надіслала до Москви повторний запит, але станом на 8 серпня так і не отримала жодної відповіді. Правоохоронці пообіцяли вжити усі можливі заходи, щоб судити Шепелева за українським законом.

Читайте також: Савченко делегувала переговори про полонених дружинам Порошенка і Медведчука

Нагадаємо, Олександр Шепелев перебуває у міжнародному розшуку з 2012 року. У 2013 році його затримали в Угорщині та передали Україні. У 2014 році злочинець втік з-під варти до Росії, де його затримали у березні 2015 року.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

ГПУ звинувачує Шепелева в організації умисного вбивства та розкраданні державних грошей.