Фахівцям з NASA вдалося отримати докладне відео полум'я ракетного двигуна за допомогою спеціальної технології.

Відео процесів, що відбуваються в шлейфі газів, які покидають ракетний двигун, опубліковане на каналі NASA в youtube.

Запис цього дійства зробили за допомогою спеціальної камери, оскільки через занадто високу температуру джерела звичайні апарати не здатні детально зняти шлейф вихідних газів.

Цю спеціальну камеру, яка дозволила заглянути всередину бурхливого полум'я, розробили в рамках проекту High Dynamic Range Stereo X, повідомляє Gizmodo.com.

Камера High Dynamic Range Stereo X використовує техніку HDR, популярну у фотографів. Вона застосовується при зйомці зображень або відео з дуже великим діапазоном яскравості, коли в кадр потрапляють одночасно мало освітлені і дуже яскраві об'єкти.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Читайте також: NASA починає пошук нових світів

Для цього роблять кілька фотографій або відео потоків однієї сцени, знятих з різною експозицією. Після цього за спеціальним алгоритмом програма склеює їх разом, збираючи шматки з максимальною деталізацією. При цьому сцена, освітлена сонцем, буде взята з кадру з найменшою витримкою, а тіньова ділянка – навпаки, з найбільшою.

Використання цієї технології дозволило нам побачити досі невідомі процеси, що відбуваються в полум'я ракетного двигуна.