2400 багатіїв зі статком понад мільярд доларів нарахувала минулого року у світі організація Wealth-X. За рік їх сукупний дохід виріс на 5,4%, пише ВВС.

У 2015 році загальна сума коштів, що перебувають у власності мільярдерів, становила 7,7 трильйонів доларів. Це більше, ніж ВВП більшості країн світу, крім США і Китаю.

Найбагатшою на мільярдерів виявилася Європа, де проживають 806 товстосумів з сукупним статком у 2,3 трильйони доларів. Кількість людей зі статками, що перевищують мільярд "зелених", зросла за рік на 4%.

Кількісно, але не якісно поступається Європі Північна Америка. Там нарахували 628 мільярдерів, у яких на всіх - понад 2,5 трильйона доларів.

Стрімке зростання кількості мільярдерів та їх статків продемонструвала в 2015 році Азія. Багатіїв там побільшало на 15,2% і їх кількість зараз – 645 осіб. Їх статки теж підросли на 19,6% , до майже 1,7 мільярдів доларів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Україна посіла п'яте місце у світовому рейтингу країн з "клановим капіталізмом"

На Близькому Сході зафіксовано 166 мільярдерів, сукупні статки яких 450 мільярдів доларів. На африканському континенті налічується 41 мільярдер із загальним капіталом у 98 мільярдів доларів.

Цікаво, що з усієї кількості мільярдерів жінки складають трохи більше десяти відсотків. Їх 294. Всі інші багатства сконцентровані у чоловічих руках. Середній вік мільярдера-чоловіка - 63,2 року, а мільярдера-жінки - 62,2 року. 85% світових мільярдерів одружені.

70% світових мільярдерів мають ступінь бакалавра, близько 22% стали магістрами, 13% отримали MBA, а 9,5% - доктори наук.

Більше половини всіх світових мільярдерів ( 56% ) заробили свої статки самостійно. У спадок багатство отримали 13% , ще 31% примножили успадкований капітал, додавши до нього власні заробітки.

Основними джерелами доходів організація Wealth-X називає інвестиції і фінансовий сектор.