На Львівщині вчителів кличуть до війська в досить оригінальний спосіб. У Жовкві в останній день 5-ї хвилі мобілізації представники військкомату прийшли з повістками на нараду директорів шкіл. Вони принесли 59 повісток, щоб керівники потім вручили їх своїм працівникам.

Про це повідомляє Zaxid.net.

"Військовозобов`язані, якщо в них змінюються, наприклад, сімейні обставини, зобов`язані впродовж 7 днів повідомити про це у військкомат, але ніхто цього не робить. Тому ми й уточнюємо дані перед початком шостої хвилі мобілізації", – зазначив старший офіцер Жовківського військкомату Володимир Завада.

Військові переконані, що не зірвуть начальний процес, бо в середньому на школу пришлють по 1-2 повістки. Проте керівники шкіл сприйняли це без захвату. А почувши, що вони мають забрати повістки для своїх працівників під розписку – покидали зал.

Лише один із керівників взяв повістки.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читайте також: Воєнкоми Івано-Франківщини нагрянули на авторинок з пачкою повісток

У Харкові працівники військкомату ловлять призовників у громадському транспорті та вручають їм повістки на місці. Працівники військкоматів діяли рішуче, але пасажири автобуса почали обурюватися і вимагали документи у чоловіків у військовій формі. Вони відмовилися їх пред'явити.

Мешканцю Тернополя повістку вручили просто на зупинці громадського транспорту. Хлопець чекав автобус, коли до нього підійшли люди у камуфляжі і на місці виписали повістку. Це був уже підготовлений бланк, куди вписали ім'я, прізвище і дату. Підпису комісара не було.