Крим заборонив ввозити куряче м'ясо з України. Дані заходи, на думку керівництва, необхідні, щоб не допустити на півострів м'ясо з Америки, Канади та Європи.

Прес-служба кримського управління Россільгоспнагляду повідомляє, що таким чином вони планують знизити ризик потрапляння в Крим пташиного грипу, спалахи якого почастішали в європейських країнах останнім часом.

"Це пов'язано з необхідністю припинити численні спроби поставок на півострів з території суміжної держави реекспортної продукції з Америки, Канади та країн Європи", - йдеться в повідомленні прес-служби.

При цьому відомство запевняє, що обмеження ввезення українського курячого м'яса не позначиться на обсягах поставок зазначених товарів у кримський регіон. Проте, яким чином це буде забезпечено, керівництво Россільгоспнагляду не повідомляє.

Протягом останнього року ціни на м'ясо і м'ясопродукти у Криму зросли майже удвічі. Місцеві жителі організовують гастроном-тури за продуктами харчування на територію материкової України. Минулого місяця міністр сільського господарства Криму Віталій Поліщук спрогнозував чергове подорожчання м'яса.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: В Криму курортний сезон відкрили виставкою трун

Нагадаємо, що з осені 2014 було знято заборону на ввезення до Криму українських продуктових товарів. На півострів з України пропускали абсолютно всі автомобілі з продукцією, навіть неатестованої, з банальної, але серйозної причини - жителі Криму елементарно були на межі голодування.