Після подорожчання цигарок, в Україні можуть зникнути звичні для курців тютюнові кіоски.

Про це повідомляє "Телеканал 24".

Так, в Україні хочуть змінити правила продажу цигарок, згідно з якими не тільки зникнуть кіоски, а й утричі подорожчає ліцензія.

Ініціатором законопроекту, який зареєстрований у Раді, виступила народний депутат від "Народного фронту" Олена Масоріна.

Читайте також: Любителі покурити спалили квартиру сусідів

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

За її словами, метою законопроекту є зміна викладки тютюнових виробів таким чином, щоб їх не було видно для осіб, які не курять, а також для дітей.

"Тютюнові вироби повинні бути розміщені таким чином, щоб залишатися невидимими для громадськості, за межами місць торгівлі, в тому числі і спеціалізованих, доступ до яких буде заборонено особам, які не досягли 18 років", – прокоментувала Олена Масоріна.

Вона також додала, що буде збільшено штрафи за куріння в громадських місцях.

Нагадаємо, найближчим часом мінімальні ціни на цигарки будуть стартувати від 17 грн. за пачку. Введення МРЦ на тютюнові вироби може серйозно зіпсувати взаємини України і ЄС.

Читайте також: Ціни на сигарети вдарять по найбіднішим