Оплатити за проїзд у київському метро можна буде банківською карткою. Достатньо буде провести кредиткою в отворі турнікету, і з неї спишуться 4 гривні. Ноу-хау запрацює на станції "Золоті ворота". Згодом термінали з'являться ще на 17 станціях метрополітену.

Розрахуватися можна тільки карткою MasterCard з системою PayPass: такі можна оформити в 13 банках України.

Нова система є експериментальною і реалізовано на спонсорські кошти, кажуть у київському метрополітені. Протягом кількох місяців у підземці будуть придивлятися, як працюватиме система, а вже потім встановлять її на всіх станціях. Проблем не очікують, адже тестування пройшло успішно.

Розраховується, що система стане популярної серед туристів, та тих, хто зрідка користується метро.

Читайте також: У нью-йоркському метро заборонили широко розсувати ноги

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, що Київ став четвертим містом світу, де працює подібна система. Послуга діє в Афінах, Лондоні та Санкт-Петербурзі.