Ситуація, що зараз відбувається в Криму, виглядає досить загрозливою. Не встигла російська ФСБ заявити в середу, що вона запобігла нападам з боку озброєних українців на півострові, як через кілька хвилин Володимир Путін звинуватив уряд Києва в переході до терору в Криму. У той же час, значною мірою залишилось непоміченим з боку зовнішнього світу, як Росія стягувала військову техніку до анексованого Криму, пише журналіст The Guardian Люк Гардінг.

"Що відбувається? Як завжди в непрозорому світлі нео-кремлінологіі, ніхто точно не знає. Але через два роки після того, як Путін направив "маленьких зелених чоловічків" (а насправді солдат під прикриттям російських спецслужб) захопити Крим, ще один військовий наступ здається цілком можливою", - йдеться в статті The Guardian.

Читайте також: Канадська розвідка заявляє про підготовку Росії до відкритої війни

"Парламент" Криму заявив, що Україна вже почала неоголошену війну. Крім того, Росія не припиняє таємно перевозити до Криму військову техніку.

Видання зазначає, що для Путіна склалися сприятливі передумови для вторгнення. Як і в 2008, коли Росія вторглась в Грузію, цього літа увага міжнародного співтовариства відвернута Олімпійськими іграми.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

У Європи проблеми через міграційну кризу й рішення британців покинути ЄС.

США паралізовані президентськими виборами, а кандидат від республіканців Трамп натякнув, що, ставши президентом, можливо, визнає російську анексію Криму.

Також видання нагадує, що Путіну було б дуже вигідно отримати сухопутний шлях до Криму, який вирішив би чимало проблем.