Події з Кримом, які відбуваються в останні кілька днів асоціюються з замахом на лідера ніким невизнаної та самопроголошеної "ЛНР" Ігоря Плотницького. Про це порталу "Знай" повідомив експерт із міжнародної політики Володимир Воля.

На думку політолога, ці дві події виглядають пов'язаними, тому що можна простежити, що Росія розпочала новий етап інформаційної війни в Україні. Завдання цього етапу -дискредитація наших правоохоронних і розвідувальних органів. Якщо судити за ситуацією з Плотницьким: до нього була пауза, потім було вкидання російськими ЗМІ інформації про його важкі поранення. Наші мас-медіа це відразу повторили, ніби-то це була розвідувальна інформація, що виявилося зовсім не так.

Також Воля зазначив, що в ситуації з Кримом, створюється враження, що після переговорів з Ердоганом, коли в Путіна з'явився час, йому поклали на стіл інформацію про те, що нібито відбувалося в Криму. Насправді російський президент зайнявся "тролінгом" українських спецслужб і провладного експертного співтовариства. Крім того, політолог наголосив: говорити про те, що не буде засідання "нормандської четвірки" ще рано, воно відбудеться на полях саміту в Китаї, незважаючи на заяви Путіна.

"Якщо розглядати ланцюжок подій з характерною особливістю то, як тільки щось неоднозначне відбувається, відразу йдуть інформаційні вкидання з російської сторони, потім коментарі з боку наших розвідувальних служб, потім відбувається реакція експертів і тільки після цього з'ясовується, що відбувалося насправді" , - розповів експерт.

Читайте також: Кримські радикали можуть спровокувати війну з Росією

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"У цьому випадку з Кримом можна чітко простежити "тролінг" з боку Путіна. Адже в рамках цього нового етапу нової інформаційної кампанії спочатку нам говорили: в Криму були навчання, потім ротація, а в підсумку все обернулося заявою Путіна про загрозу тероризму. Крім того, 8 серпня була восьма річниця подій на Північному Кавказі, і в українському інформаційному просторі було багато виступів. На тлі цього Путін вирішив запустити такий жорсткий інформаційний привід", - підсумував Володимир Воля.