Міністр науки, технології та космосу Ізраїлю Дані Данон доручив державному космічному агентству почати пошук жінки, яка стане першою ізраїльською космонавткою.

Про це повідомляє Jewishnews.

Данон вже домовився з Національним управлінням з повітроплавання і дослідження космічного простору США про можливість співпраці в області майбутніх пілотованих космічних польотів.

Читайте також: США успішно запустили в космос безпілотний шатл

За його словами, пошуки космонавта - це тривалий процес, який вимагає фінансування та координації зусиль Ізраїлю і США, тому його слід почати негайно.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Першим громадянином Ізраїлю, якого відправили у космос, був Ілан Рамон. Він трагічно загинув 12 років тому разом з іншими членами екіпажу шаттла "Колумбія", який згорів при вході в атмосферу Землі.

НАСА згорнуло програму будівництва і запуску шатлів в 2011 році, призупинивши польоти людей у ​​космос на найближче майбутнє.

Але агентство посилає астронавтів на Міжнародну космічну станцію за допомогою російських космічних апаратів.