Одного з підозрюваних в "підготовці" вигаданих Росією терактів в Криму - Рідвана Сулейманова, російська ФСБ заарештувала ще три тижні тому. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Почали надходити перші відомості про Рідвана Сулейманова ... Як ми і припускали, людина реальна і виявилась у великій біді: був заарештований ФСБ, ймовірно, близько 3-х тижнів тому", - написав Чубаров.

За його словами, затриманий "фактично проживав в одному з сіл Сімферпольсокого району. Можливо, в Запоріжжі був прописаний, але жив постійно в Криму".

Рефат Чубаров також повідомив, що всі рідні та близькі Рідвана Сулейманова живуть в Криму, однак вони приховують його арешт.

" Така поведінка стає нормою для частини жителів Криму, їх лякають тим, що розповівши сусідам про свою проблему, вони більше не побачать живими своїх заарештованих близьких ..." , - додав Чубаров.

Як повідомляли ЗМІ, стало відомо ім'я третьогої "диверсанта", затриманого ФСБ РФ за підозрою в підготовці терактів в окупованому Росією Криму. Його звуть Ридван Рустемович Сулейманов, 1989 року народження, житель Запоріжжя.

Як повідомляв сайт znaj.ua, Федеральна служба безпеки Російської Федерації заявила, що українська розвідка готувала терористичні акти в окупованому Криму.

Згодом, коментуючи заяву ФСБ РФ, російський президент Володимир Путін назвав дії України "дуже небезпечною грою", і заявив, що Україна перейшла до терору.

Російські канали показали відео допиту Андрія Захтіва і інших "диверсантів"