Дуглас Кіркленд (Douglas Kirkland) народився в 1934 році в місті Форт Ері в канадській провінції Онтаріо. У віці 24 років Кіркленд став штатним фотографом журналу Look.

Слава прийшла до нього в 1961 році після фотосесії Мерилін Монро для ювілейного випуску журналу Look, присвяченого 25-й річниці заснування видання.

Пізніше Кіркленд почав працювати в журналі Life. Багато відомих особистосте тоді почали зніматися у Дугласа: від великого фотографа Мана Рея до відомого фізика Стівена Хокінга.

Серед зірок шоу бізнесу, яких фотографував Кіркланд, такі як Мік Джаггер, Стінг, Арнольд Шварценеггер, Морган Фріман, Орсон Уеллс, Енді Уорхол, Олівер Стоун, Михайло Баришніков, Леонардо Ді Капріо, Коко Шанель, Марлен Дітріх, Бріджит Бардо, Джуді Гарленд, Елізабет Тейлор, Софі Лорен, Катрін Деньов і Дайана Росс. А портрет Чарлі Чапліна Кіркленда висить в Національній портретній галереї в Лондоні.

Все своє життя Кіркленд знаходився в постійному пошуку нових ракурсів для портретів знаменитостей, і йому дивним чином вдавалося їх знаходити, навіть якщо його модель вже сотні разів позувала іншим фотографам до нього.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще