Головним завданням Кремля на сьогодні є виключення України з переговорного процесу і перетворення її із суб'єкта в об'єкт світової політики. Саме цю роль Путін відвів новому очільнику АП РФ - Антону Вайно.

Таку думку висловив політичний експерт Іван Яковина, зауваживши, що провокація в Криму вже зараз розрахована на такий "ефект".

"Його завдання зараз – повністю виключити Україну з процесу прийняття рішень. Позбавити її суб'єктності. Для цього необхідно показати, що Україна не володіє контролем над власними збройними силами та силовими структурами і, як країна, вдається до терористичних актів. І він (Володимир Путін – ред.) хоче перевести діалог у форматі Росія – Захід. Повністю виключивши з цього діалогу Україну", - повідомив Яковина для "Радіо Свобода".

За його словами, у Антона Вайно буде завдання через неформальні канали намагатися переконати західних лідерів і дипломатів, що "з нами мати справу можна, а з Україною, яка експортує терористів, - ні".

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Захід більше не вірить кремлівській пропаганді про "українських диверсантів".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще