Нова пастка з запахом людського тіла допоможе знищувати москітів, які є головними розповсюджувачами вірусу Зика.

Про це повідомляє медичний журнал The Lancet. Пастка використовує для роботи сонячну енергію. Над створенням пастки працювала команда дослідників на чолі з Вільямом Теккеном. Проект тривав три роки і отримав назву SolarMal.

Пастка використовує для роботи сонячну енергію. Вона складається зі спеціальної наживки. Це хімічна речовина, що імітує запах людського тіла. Приманюючи комах ближче, система з вентиляторів всмоктувала москітів під сітку, де вони гинули від зневоднення.

Випробування проводили на острові Русінга в Кенії. Тут не вистачає електроенергетичної інфраструктури й всі пастки оснастили акумуляторами. Вони заряджалися від сонячного світла.

Використання нових пасток призвело до зниження популяції небезпечних москітів на 70%. Кількість людей, які страждають від малярії, знизилася на 30% в тих будинках, де вони були встановлені.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, для боротьби з вірусом Зіка на Кайманових островах випустили генетично модифікованих комарів.

Підготував: Олександр Майер