Російські лікарі опинилися за крайньою межею бідності через "реформаторів", які відібрали у них законні доплати.

Про це повідомляє "Нова газета".

Наприклад, у Курганській області медсестер тубдиспансеру теж нещодавно позбавили надбавок "за шкідливість". Хоча протягом дня жінки приймають 10-15 пацієнтів, за свій рахунок купують спецодяг, отримуючи при цьому всього 7 тисяч рублів на місяць.

Лікарі почали скаржитися у місцеві органи влади. Багато повідомлень закінчувалися словами: "Привезти б сюди Скворцову (міністра охорони здоров'я Росії) і запропонувати їй пожити на наші гроші".

Читайте також: Росія опинилася за межею бідності

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Проте навіть дістатися до кабінету федерального начальства вони не зможуть: за квиток сільським санітаркам доведеться віддати свій місячний заробіток - 4 тисячі рублів, а зарплати міських медсестер (від 8 до 15 тисяч) якраз вистачить на авіапереліт в один бік.

"Якби вдалося поспілкуватися з міністром, я б їй сказав:" Не то ви зі своїми оптимізаціями робите. У регіонах не поліпшується якість охорони здоров'я, але знищується медицина". Вони у себе, в Москві, не знають, до чого ми дійшли"- розповідає хірург Заітов.

Нагадаємо, раніше Андрій Білоусов відверто розповів, що Росія стає біднішою. Через кризу бідних людей в країні стало на 5 млн більше. Кількість громадян, які мають дохід нижче середнього рівня в результаті економічного спаду та девальвації рубля, збільшується швидкими темпами.

Підготувала Марина Лонська