Федеральна служба безпеки Росії порахувала кількість росіян, які воюють на боці бойовиків "Ісламського держави". Про це повідомляє Коммерсант.

Силовики підкреслили, що в рядах терористів може бути від трьох до п'яти тисяч громадян Росії.

У ФСБ вважають, що тисячі росіян поїхали воювати в лавах бойовиків Ісламської держави, керуючись "ідейними міркуваннями" і порівнюють цю ситуацію з війнами на Північному Кавказі.

"Щось подібне ми спостерігали на Північному Кавказі, коли молоді люди, наслухавшись проповідей Саїда Бурятскогов інтернеті і списавшись з його представниками, йшли до лісу", - повідомило виданню джерело в російських спецслужбах.

У статті згадується випадок зі скандалом в російських ЗМІ через втечу студентки МГУ Варвари Караулова. Кинувши навчання, вона намагалася потрапити до Сирії, щоб приєднатися до бойовиків Ісламської держави.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Матеріал по темі: Бойовики ІГІЛ розстріляли 20 осіб в амфітеатрі Пальміри

Також згадують про випадок з Марьям Ісмаїлової. Ісмаїлова, перервавши навчання в престижному московському вузі, нещодавно втекла з дому, і, можливо, дісталася до Сирії.

Нагадаємо, що сирійські спецслужби пояснюють привабливість ІГ для молодих мусульман тим, що в одному з хадисів, часто цитованих лідерами ІГ, повідомляють, що "центр Ісламу знаходиться тут - в Сирії".