Дослідники з Саудівської Аравії створили нанокристалічний матеріал, який перетворює синє світло, що випромінюється лазером, на біле.

Учені застосували своє відкриття в технології VLC (Visible Light Communication), яка дозволяє джерелам електричного світла передавати інформацію, використовуючи світловий сигнал, повідомляється на сайті науково-технологічного університету KAUST.

Незважаючи на те, що технології Wi-Fiта Bluetooth уже досить добре розвинені, існує ще кілька способів поліпшити швидкість передачі інформації шляхом скорочення довжини електромагнітних хвиль.

Читайте також: Пасивна технологія Wi-Fi зменшить енерговитрати в 10 тисяч разів

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", фахівці компанії Google розробили Wi-Fi зі швидкістю до 1 Гбіт в секунду, який дешевший за проводовий Інтернет.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Більш досконалі процесори й більш точне наведення радіосигналу зробили бездротовий Інтернет дешевшим за прокладку кабелю.

Зараз у компанії випробовують кілька бездротових технологій, які можуть вимагати від користувачів, у тому числі, установки у своїх будинках окремих пристроїв для прийому сигналів .

Підготував: Микола Панакотов