Біля узбережжя Каліфорнії виявили надзвичайно рідкісний вид каракатиці. Цього мешканця океану легко сплутати з гумовою іграшкою.

Ідеться про головоногого молюска під назвою Тихоокеанкська россія. Цей рід каракатиць назвали на честь моряка Джона Росса і його племінника Джеймса Кларка Росса, які описали його під час полярної експедиції 1829-1833 рр, пише National Geographic Росія.

Тварина живе на глибині від 20 до 1350 метрів і зустрічається на півночі Тихого океану.

Читайте також: Серфери придумали, як очистити океан від сміття

15-сантиметрова Тихоокеанкська россія - щось середнє між восьминогом і кальмаром. Через великі очі, каракатиця має "іграшковий" вигляд. Однак мила на вигляд тварина - хижак.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Каракатиця харчується дрібними ракоподібними. Вона закопується в пісок і вичікує, виглядаючи жертву величезними очима.

Рідкісного мешканця океану помітили вчені науково-дослідного судна Nautilus, яке працює в рамках програми фонду The Ocean Exploration Trust.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" розповідав, коли океан поглине США.

Підготувала Анастасія Кокошина