В регіоні вічної мерзлоти російська армія розгорнула ракетно-гарматні комплекси "Панцир".

Про це сьогодні заявив заступник командувача військами повітряно-космічної оборони Російської Федерації Кирило Макаров. За словами військовопосадовця – це лише перший крок. Найближчим часом Росія планує передислокувати в цей район ще й підрозділ винищувачів.

Про це повідомляють "Факти"

Комплекси розгорнуті на островах в Північному Льодовитому океані в рамках загального нарощування Росією своєї військової потужності в Арктиці. "Це все робиться для того, щоб Російська Федерація могла відстоювати свої інтереси по периметру держави, а також свої інтереси в Арктиці", - підкреслив Макаров.

Читайте також: Росія чотири рази порушила повітряний кордон Прибалтики

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир С-1" прийнятий на озброєння в 2012 році. Він оснащений автоматичними гарматами і керованими ракетами з радіолокаційним наведенням. Це одна з найновітніших розробок російської оборонки. За неофіційною інформацією, подібна бойова система була помічена минулого року й на Донбасі.