У Японії стартували продажі людиноподібних роботів Pepper. Про це повідомляє Meduza. Більшу частину з них купили через інтернет.

Колекцію з тисячі роботів впродалі за рекордну маленька кількість часу - за одну хвилину.

Розробники відзначили, що робот є чимось середнім між домашнім вихованцем і гаджетом. 30 роботів продавалися в магазині SoftBank, чия компанія Aldebaran Robotics і розробляла проект.

"Pepper - перший людиноподібний робот, створений, щоб жити з людьми. Ризикуючи розчарувати вас, він не прибирає, не готує, не має надзвичайних здібностей. Pepper - соціальний робот, який може розмовляти з вами, розпізнавати і реагувати на ваші емоції, рухатися і жити автономно", - кажуть автори проекту.

Матеріал по темі: 3D-принтер навчили друкувати об'єкти з дерева

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як стверджують розробники, у роботів Pepper є власні почуття і вони є здатності реагувати і відчувати людські емоції і відповідним чином відповідати на них.

Нагадаємо, що у фіналі змагань автономних машин для рятувальних операцій DARPA Robotics Challenge, що проходили 5-6 червня, перемогла корейська команда Team KAIST. Вона представила робота DRC-Hubo, який може не тільки ходити на двох "ногах", а й їздити - в його "коліна" вбудовані колеса, з'єднані з електромотором.