Препарат рапаміцин, що широко застосовується в трансплантології для профілактики відторгнення донорських органів, здатний відновити здоров'я серця тварини і тим самим продовжити її життя.

До такого висновку прийшли науковці з Вашингтонського Університету після випробування медикаменту на собаках, пише Рlanet Тoday.

Перш, ніж братися до собак, фахівці перевірили дію рапаміцину на гризунах. Після його застосування лабораторні щури прожили на чверть довше. У собак після використання препарату тривалість життя зросла на чотири роки.

Першими у якості піддослідних виступили золотисті ретривери, лабрадори та німецькі вівчарки. Вчені додавали їм у їжу невеликі дози рапаміцину. Від нього у тварин помітно поліпшилася робота серця.

Читайте також: Вчені довели, що хліб продовжує життя

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Доктор Метт Кеберлейн, один з авторів проекту, вважає, що спостереження слід продовжити. На його думку, перші результати є дуже обнадійливими, але теорію потрібно закріпити тривалою практичною роботою.

Зараз триває підготовка до нових досліджень, які продовжаться протягом трьох-п'яти років. Вчені сподіваються, що отримані результати допоможуть знайти ключ до проблеми старіння людей й уповільнити його.

Нагадаємо, що тим, хто хоче прожити довше, вчені радять читати книги.