Срібну медаль Олімпіади завоював 25-річний киянин Жан Беленюк. Його суперником у фінальному поєдинку олімпійського турніру з греко-римської боротьби став росіянин Давид Чакветадзе. Спортсмени змагалися у ваговій категорії до 85 кілограмів.

Як пише LB, перш ніж дійти до вирішального поєдинку, Жан виграв у єгиптянина Ахмеда Мохамеда Ібрагіма Саада (9: 0), болгарина Ніколая Байракова (10: 1) і білоруса Джавіда Гамзатова (6: 0), який пізніше отримав бронзову медаль разом з німцем Денисом Кудла.

У двобої з росіянином Беленюк спочатку виграв з рахунком 0:2, але потім очки нараховувалися тільки Чакветадзе. Більшість уболівальників та експертів зазначають, що суддівство на цьому поєдинку було дуже неоднозначним, і Жану просто не дали вибороти золото.

Читайте також: Українська олімпійка знепритомніла під час виступу

На Олімпіаду Беленюк поїхав уже титулованим спортсменом. У минулому році він виграв чемпіонат світу, а в 2014 році посів на ньому третє місце. Також у нього перше місце на чемпіонатах Європи 2014 і 2016 років, третє місце на чемпіонаті Європи 2012 року, друге місце на Європейських іграх 2015 року.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

У 2015 році Жан Беленюк був визнаний спортсменом року в Україні.

Нагадаємо, перше срібло українській олімпійській збірній у Ріо приніс гімнаст Олег Верняєв.